برگزاری ژورنال کلاب با عنوان خشونت خانگی؛ تهدیدی برای جامعه
ژورنال کلاب با عنوان خشونت خانگی؛ تهدیدی برای جامعه در تاریخ 4 اردیبهشت ­ماه در سالن کنفرانس دانشکده بهداشت برگزار شد. خانم  بی بی نرگس معاشری عضو محترم هیئت علمی دانشکده بهداشت  خشونت را حالتی از رفتار تعریف کردند که فرد خشن با استفاده از زور فیزیکی یا غیرفیزیکی یا کلامی خواسته خود را به دیگران تحمیل می­کند و شامل خشونت خودمحور(رفتارهای خودکشی و خودآزاری)، خشونت بین فردی (خانگی و اجتماعی) و خشونت جمعی (سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی) می­شود. ایشان فرمودند با وجود پیشرفتهای شگرف و فزاینده انسان در قرن 21، خشونت های خانگی یکی از موارد نقض حقوق بشر و یکی از خشن­ ترین نتایج نابرابری­های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی محسوب می­شود. خشونت خانگی می­تواند نسبت به فرزند، سالمند یا همسر (زن یا مرد) اعمال شود. خشونت علیه زنان نوعی بیماری همه ­گیر جهانی است که در سکوت پیشروی میکند و همچنین خشونت علیه مردان چالش نوپدید جهانی و یک معضل اجتماعی است که با در دسترس شدن فضای ارتباطی و شکسته شدن قبح شکایت از آزارهای خانگی، آمارها حکایت از افزایش آن می­کند. این خشونت­ ها می­تواند به شکل جسمی، جنسی، مالی، احساسی و روانی بروز کند. خانم  بی بی نرگس معاشری عواملی مانند نداشتن مهارتهای زندگی و مهارتهای ارتباطی و حل مسئله، عدم مسئولیت­ پذیری زوجین، نا آشنایی یا بی­ توجهی به ویژگی­های طرفین، عدم پایبندی به مسائل مذهبی یا برداشت غلط و توجیهات نادرست از قوانین شرعی، سوء­ظن و بدگمانی، تربیت نادرست خانوادگی، اعتیاد، مشکلات اقتصادی و بیکاری و ... را از عوامل مؤثر در بروز رفتارهای خشونت برشمردند و فرمودند رفتارهای توأم با خشونت باعث می­شود کانون خانواده که باید بستر رشد و شکوفایی باشد به محیطی سرشار از استرس و نگرانی تبدیل شده و فرزندان در این خانواده در آینده یا قربانی خشونت یا عامل ایجاد خشونت ­شوند که با افزایش آگاهی به خانواده‌ها، آموزش در مدارس، کمک به زنان و دختران برای گزارش خشونت‌های خانگی  و ارتقاء مهارت های اجتماعی می­توان تاحدی از بروز این رفتارها جلوگیری نمود.

منبع:
دفتر امور بانوان دانشگاه
تعداد بازدید:
تاریخ:
1401/02/18
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

کد امنیت